torsdag 22 maj 2008


Foto:Ingrid Magnusson


Glamoursällskpet träffar William DeVry på ett mycket exklusivt hotell vid Stureplan i Stockholm. Stjärnan tar emot i ett varmt och inbjudande rum med en soffgrupp i mitten. Han möter oss med ett leende och ett ”Hej, är det ni som är Glamoursällskapet”? Vi var naturligtvis nervösa men glada. Detta är första gången någon av oss träffat en av seriens stjärnor personligen och får prata med vederbörande.

”William, hur känns det att vara en del av fenomenet Glamour?”
Han sätter sig tillrätta i stolen, för dagen klädd i jeans och skjorta, mycket klädsamt och ser på oss med varm blick och ett avväpnat leende. Han är mycket avslappnad och tillmötesgående.

– Jag hade sett serien då jag gick i skolan men det var först 2003 jag insåg hur stor den är globalt. Det var först när jag fick rollen som Storm jag insåg vilken internationell framgång serien är berättar William DeVry.

Det tog ett tag för Brad Bell, seriens manusförfattare och producent, att utveckla Storm som karaktär berättar William vidare. ”Det var inte förens vi fick se Storm på kontoret som det klickade”, William berättar ” Att arbeta med Katherine Kelly Lang (Brooke Logan, hans tv-syster) är ett rent nöje.William anser att hon har verklig talang och hennes material de senaste åren kan bana vägen för en nominering till en Daytime Emmy för Kelly Lang.

Vi frågar William vilken roll som är en större utmaning för honom, rollen som ”the good guy”, Storm Logan i Glamour, eller hans förra såparoll som styggingen Michael Cambias i ABC Daytimes All My Children, som tyvärr ej sänds i svensk tv. William förklarar:
” Att spela en skurk är alltid en utmaning. Du har mer att tag av som skådespelare. Spelar du en förförare har du mycket lite att tag av och är du dessutom en ”good guy” så är chansen inte stor att du får det intressantaste materialet i världen att jobba med.”
” Det är mer intressantare att spela en karaktär som inte är perfekt, som är lite vass runt kanterna och har sina fel och brister” fortsätter William.

På frågan om han fått fan mail från Sverige svarar William det har han. Vissa som skriver till honom säger att de ser honom både på TV i Sverige och via You Tube som har en enorm genomslagskraft. Han tycker att det är svårt att greppa den enorma succé Glamour har internationellt. ”Det tog mig på sängen fullständigt” säger William. Och på frågan om vad han vet om Sverige säger han kungahuset. Prinsessan Madeleine är en favorit. William säger att Sverige har så ren luft, han var i Borgå och Helsingfors i Finland tidigare i veckan och det var likadant där.

Om ni vill se mer av William som Storm i Glamour är det bara att skriva till William Bell, seriens Exekutiv Producent via email eller vanligt brev.

Intervju: Glamoursällskapet
Text: Monica Blom.
Foto: Ingrid Magnusson

Glamoursällskapet består av: Annen Adolfsson, Monica Blom, Joakim Burman och Ingrid Magnusson

1 kommentar:

annen sa...

Bra Monica, det var precis så här jag uppfattade honom och vad han sa.
Men visst var han enkel och trevlig. Jag tog sedan reda på att han är född 20/4 1968 så han har ju precis firat sin 40-årsdag, men han såg yngre ut.